Sono Sion klar för produktion – så ser den ut

Uppstickaren Sono Motors har visat upp den kommande elbilen Sion i helt produktionsfärdigt utförande – klar för serieproduktion.

Sono Sion klar för produktion – så ser den ut

Vid sidan av de stora biljättarna finns gott om mindre företag som också vill ge sig in i elbilsvärlden, bland andra svenska Uniti, tyska e-Go och så Sono Motors som utvecklar en delvis solcellsdriven elbil.

Eftersom den har dragkrok, hyfsat lång räckvidd och rimlig prislapp har Sono Sion förhandsbokats av flera svenska köpare, och vi gjorde en intervju med en av dem förra året.

Sono Sion får en karossform som inte liknar någon annan och nu verkar alltså designen vara spikad för serieproduktion. Bilen hakar inte på den pågående suv-trenden utan är ett slags blandning mellan kombi och familjebuss där utrymmen har gått före slank taklinje i prioriteringsordningen.

Förutom ett vanligt batteri får Sono Sion också solcellspaneler på taket. De har hittills oftast använts för att driva till exempel klimatanläggningen eller infotainmentsystemet i andra bilar, men här ska solcellerna användas även för att ladda upp batteriet och ge längre räckvidd. Det handlar som mest om tre 3,4 mils räckvidd per dag i soligt väder.

Sono Sion får ett 35 kWh-batteripaket som ska ge 25 mils räckvidd enligt WLTP-körcykeln och företaget siktar på en prislapp på omkring 25.000 euro inklusive batteri.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker Sono Sion är snygg!
99
145