Lynk & Co Cyan Racing för gatan klar – får 528 hästar

Lynk & Co Cyan Racing för gatan klar – får 528 hästar

Cyan Racing har axlat Polestars mantel i standardvagnsracingen runt om i världen. Bland annat kör svenske Thed Björk en Lynk & Co 03 Cyan Racing i World Touring Car Championship (WTCC).

Det har länge varit känt att det kommer en gatversion av den tävlingsbilen, och nu är den här. Än så länge kallas den för Cyan Concept eftersom den inte är hundra procent produktionsklar. Men mycket av bilen är färdigt – drivlinan till exempel.

Gatversionen får en tvåliters turbofyra som ger 528 hästkrafter vid 7.800 varv. Det maximala vridmomentet 504 Nm är tillgängligt mellan 4.500 och 7.000 varv. Kraften skickas till framhjulen via en sexväxlad sekventiell automatlåda, och en diffbroms ser till att grepp finns ut ur böjen. 

Allt detta räcker till en 0-100 tid på 4,4 sekunder och Lynk & Co Cyan Concept slutar inte accelerera förrän hastighetsmätaren visar 310 km/h. Vikten ligger på 1.287 kilo. 

Enligt Cyan Racings ägare, Christian Dahl, var beslutet att bygga en gatversion av tävlingsbilen inget svårt beslut.

"Det är ett naturligt steg för oss tillsammans med Lynk & Co. Att bygga en gatversion av tävlingsbilen är ett utmärkt sätt för oss att lära oss mer om bilen och hur den beter sig"

Lynk & Co 03 Cyan Racing sluttestas just nu på spanska vägar för att finjustera det sista. Pris och lanseringsdatum är än så länge höljt i dunkel.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Den ser riktigt grym ut!
122
20