Nu börjar F1-säsongen – här är allt du behöver veta

Vår mest efterlängtade temanummer är äntligen på väg.

Nu börjar F1-säsongen – här är allt du behöver veta

Söndag 17 mars klockan 06.10 släcks lamporna i Melbourne. De fem startlamporna alltså, och det innebär att i årets F1-säsong äntligen är igång. Givetvis har auto motor & sport producerat det årliga F1-magsinet, du hittar det i butik nu på onsdag 13 mars.

F1-säsongen 2019 bjuder precis som förra året på 21 deltävlingar. Det finns helt nya förare, några som gör comeback och ett gäng gamla rävar. Bilarna har genomgått en del förändringar med nya vingar, i ett försök att skapa fler omkörningar.

Där har du F1 2019 i ett väldigt koncentrat. Tilläggas bör också att det för första gången på fem är inte finns någon svensk i startfältet, sedan Marcus Ericsson blivit ersatt.

"När det blev klart att Marcus skulle köra Indycar istället, och att dessutom Felix Rosenqvist skulle tävla i samma serie tyckte vi att F1-magasinet förtjänade även en guide till denna motorsport", berättar Joakim Dyredand, redaktör och projektledare för auto motor & sports temanummer.

Faktum är att Indycar-säsongen drog igång redan igår, söndag 10 mars. Det blev succé för Felix Rosenqvist! Du kan läsa mer om gårdagens dramatiska lopp här.

Men på onsdag står alltså årets upplaga av F1-magasinet i butik. Här hittar du som sagt en Indycar-guide och som alltid en guide till team, förare och banor i F1. Dessutom har vi ett brett utbud av långa intervjuer, i år med inga mindre än Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton och Stefan "Lill-Lövis" Johansson.

"F1-magasinet är vår mest efterlängtade temanummer varje år. Jag har fått flera samtal per dag de senaste veckorna från läsare som undrar var magasinet är. Visst, det blev lite senare i år än normalt men är man i kiosken på onsdag bör man ha hunnit läsa på det viktigaste innan GP-starten på söndag. De långa intervjuerna får man njuta av senare", skrattar Joakim Dyredand och tillägger:

"Glöm inte att följa vår motorsportbevakning av Gergei Farkas. Läs hans inlägg löpande under säsongen på Formel Blogg!"

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag följer F1!
60
3