Baby Bugatti återupplivas – din för 30.000 euro

Baby Bugatti återupplivas – din för 30.000 euro
Ettori Bugatti med sin son Roland Bugatti sittandes i originalet "Bugatti Baby".

När Roland Bugatti fyllde fyra år fick han en Bugatti Type 35 i skala 1:2. Det var 1926 och bilen kallades Bugatti Baby. Nu vill Bugatti fira sin egen 110:onde födelsedag med att göra samma sak – därför kommer nu Baby II. 

Bugatti Baby II, som byggs i 500 exemplar precis som originalet, blir lite större än sin föregångare för att barn och vuxna ska få plats i den. Och den är fullt körbar. Baby II får en elektrisk drivlina med två olika effektuttag kallade Child mode och Adult mode. I Child mode är effekten och toppfarten begränsade till 1 kW och 20 km/h. I Adult mode däremot stiger effekten till 4 kW och toppfarten till 45 km/h.

Tycker man inte att det räcker kan Baby II utrustas med det som på Bugattispråk kallas Speed Key. Med Speed Key-uppgraderingen plockar elmotorn ut 10 kW i effekt och fartspärren tas bort helt.

Precis som Type 35 som Baby II baseras på utrustas den med den klassiska fyrekrade ratten och exakta replikor av Ettori Bugattis klassiska fälgar från 1924. Och i fronten återfinns "Macaron" gjort i 50 gram solitt silver, precis som hos sina syskon.

Om du känner att du inte kan klara dig utan en Bugatti Baby II så är det fritt fram att beställa den på Bugattis hemsida. Priset: 30.000 euro och de 500 bilarna börjar byggas nu i höst.

Bugatti Baby och Bugatti Baby II.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Det finns ingen tvekan – det får bli en Bugatti Baby II.
110
28