Transportstyrelsen varnar: ”Glöm inte kolla digitala brevlådan”

I januari förra året gick Transportstyrelsen över till att skicka ut avierna om trängselskatt via så kallade digitala brevlådor. Det resulterade i att antalet försenade...
Annons

I januari förra året gick Transportstyrelsen över till att skicka ut avierna om trängselskatt via så kallade digitala brevlådor. Det resulterade i att antalet försenade betalningar ökade kraftigt.

Digitala brevlådor har varit i ropet den senaste tiden efter som deklarationen kommer dit. Transportstyrelsen vill nu uppmärksamma folk på att även annan myndighetspost kommer dit – exempelvis deras. 

”Vi är oroliga att det är många som skaffat sig en digital brevlåda utan att inse att man även får annan post än deklarationen dit, till exempel avierna om trängselskatt”, säger Magnus Svensson, verksamhetsutvecklare på Transportstyrelsen. 

Det är därför viktigt att kolla sin digitala brevlåda med jämna mellanrum, även om man inte kör i Stockholm eller Göteborg regelbundet. Tilläggsavgiften är nämligen alltid densamma – 500 kronor – oavsett vad det ursprungliga beloppet var på.    

Annons
Annons
Rulla till toppen