Nya Volkswagen Golf försenad – dröjer till nästa år

Nya Volkswagen Golf försenad – dröjer till nästa år

Det är sju år sedan dagens generation av Volkswagen Golf lanserades – och även om modellen fortfarande säljer bra är det dags för en ersättare.

Planen var att lansera åttonde generationen Golf i år, men på den senaste presskonferensen fanns inte någon Golf med över modellerna som VW-koncernen ska lansera i år.

Nu vet vi varför. Enligt nya uppgifter till tyska Bild, som Automotive News skriver om, är åttonde generationen Golf försenad och ska nu lanseras tidigt 2020. Det är de "avancerade digitala finesserna" som än så länge inte fungerar som de ska och det handlar främst om att bilen konstant ska vara uppkopplad mot nätet.

VW: Bättre lansera tidigt nästa år

Volkswagen hävdar dock inte att det är de tekniska finesserna som är anledningen till förseningen.

"Vi tycker det är bättre att lansera tidigt nästa år med en fullgasoffensiv. Det har inget att göra med produktionen. Det är ett försäljningsbeslut eftersom man inte försöker att lägga bilar under julgranen när ingen bryr sig", sa VW-koncernens försäljnings- och marknadschef Jürgen Stackmann till Automotive News under presskonferensen.

Det här beslutet innebär också att nya elbilen Volkswagen ID får mer uppmärksamhet när den ska visas upp på Frankfurtsalongen i höst. Den behöver då inte konkurrera med åttonde generationen Golf som kan visas upp senare och på så sätt kan få "den exklusivitet den förtjänar", enligt Jürgen Stackmann.

"Det har inget att göra med produktionen"

Volkswagens första skiss på nästa generation Golf.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag köper hellre en Golf än nya Volkswagen ID.
89
64