Koenigsegg Jesko slutsåld efter fem dagar – förskott betalt på alla 125 bilarna

Alla de 125 Koenigsegg Jesko som ska byggas är sålda, med förskott betalt.

I slutet av 2020 ska nya modellen Koenigsegg Jesko börja byggas och som vi alla minns premiärvisades bilen under öppningen av Genèvesalongen, för två veckor sedan. Det var Christians pappa Jesko von Koenigsegg som blev rejält grundlurad, då han trott att bilen skulle få namnet Ragnarök.

Idag meddelar Koenigsegg Automotive att alla de 125 bilarna som ska byggas är sålda. Kontrakt på 83 bilar tecknades innan premiärvisningen i Genève och sedan tog det bara fem dagar innan de resterande 42 bilarna såldes.

Christian von Koenigsegg, grundare av företaget:

"Den nya Koenigsegg Jesko är den modell som har den högsta produktionen vi någonsin har planerat. Att den sålde slut inom några få dagar efter att Jesko premiärvisats är en både ödmjuk och underbar bekräftelse för vilket otroligt team vi har här på Koenigsegg."

"Allt från det visionära arbetet hos våra designers, ingenjörer och tekniker till det fantastiska jobbet som gjorts av vårt säljteam och vårt globala nätverk av Koenigsegg-återförsäljare – det krävdes ett bra team för att få Jesko till världen. Vi är väldigt tacksamma för det mottagande som Jesko fått från pressen, publiken och naturligtvis vår växande familj av Koenigsegg-ägare," avslutar Christian von Koenigsegg.

En mindre del av de 125 Jesko som ska byggas är reserverade av Koenigsegg-handlare. Det är alltså inte helt kört att kunna köpa en av de 125 Koenigsegg Jesko, förutsatt att man har en bra relation med sin handlare.

Koenigsegg Jesko ska byggas i två grundmodeller, track eller top speed, efter kundernas specifikationer. Personal rekryteras för att kunna öka produktionstakten till en bil i veckan.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag kan bara säga en sak – otroligt!
406
13