Porsche återupptar produktionen av 911 GT2 RS – på grund av ett skeppsbrott

Porsche återupptar produktionen av 911 GT2 RS – på grund av ett skeppsbrott

Porsche lade ned produktionen av GT2 RS i februari i år. Men redan nu, en månad senare, tar de alltså upp den igen – på grund av ett skeppsbrott.

Det är brittiska Carscoops som rapporterar om att lastfartyget Grande America, som var på väg till Brasilien, förliste utanför Frankrikes kust den 12 mars. Detta sedan en container fattat eld. Med Grande America sjönk cirka 2000 bilar till Atlantens botten.

Audi i Brasilien har gått ut och bekräftat att det ombord fanns ett stort antal Audibilar av modellerna A3, A5, Q7, RS4 och RS5. Porsche har emellertid inte kommenterat händelsen utåt, men Carscoops har tagit del av ett brev som skickats från Porsche till en GT2 RS-köpare – som nu alltså får vänta ännu längre på sin bil.

I brevet står att läsa att det i normala fall inte hade kunnat gå att återuppta produktionen av en bilmodell som blivit nedlagd, men att de extraordinära omständigheterna kring denna händelse gör att de kostar på sig ett undantag.

Produktionen av bilen kommer ske i april och kunden i brasilien kan vänta sig sitt exemplar av Porsche 911 GT2 RS i juni. Låt oss för den kundens skull hoppas att det går bättre med leveransen då.

 

Det brev som en brasiliansk GT2 RS-köpare ska ha fått och som Carscoops publicerat.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Bra goodwill för Porsche.
148
4