Jaguar Land Rover vann rättstvist i Kina – tillverkningen av Evoquekopia stoppas

Att kinesiska biltillverkare hämtar designinspiration (för att uttrycka det milt) från europeiska tillverkare är inget nytt. Det har pågått länge och hittills har de kinesiska...
Annons

Att kinesiska biltillverkare hämtar designinspiration (för att uttrycka det milt) från europeiska tillverkare är inget nytt. Det har pågått länge och hittills har de kinesiska företagen fått härja ganska fritt. Men nu är det kanske slut med det.

En rättstvist som pågått i tre år har nu fått en dom – och den är till Jaguar Land Rovers favör. Domstolen i Peking kommer fram till att Range Rover Evoque har 5 unika designelement som kopierats direkt över till Landwind X7, som produceras av Jiangling Motor Corporation, och att detta har orsakat förvirring för konsumenterna.

Påföljden blir att produktionen av Landwind X7 ska upphöra omedelbart samt att ett vite ska betalas till Jaguar Land Rover. Några summor är dock inte känt.

Andra generationen Range Rover Evoque, som redan haft sin europeiska premiär, visas upp för den kinesiska marknaden på motormässan i Shanghai i April. Vi får väl se om Jiangling Motor Corporation vågar ”hämta inspiration” från den till nästa Landwind X7.

Annons
Annons
Rulla till toppen