Officiell: Porsche Cayenne Coupé och Cayenne Turbo Coupé är här – med svenska priser

Mer en sluttande taklinje ska Cayenne Coupé och Cayenne Turbo Coupé få en mera dynamisk profil. Gillar du designen?

Officiell: Porsche Cayenne Coupé och Cayenne Turbo Coupé är här – med svenska priser

Gillar du Porsche Cayenne men vill ha en lite tuffare profil – då finns det numera två nya alternativ. Porsche Cayenne Coupé och Cayenne Turbo Coupé börjar vid 830.000 respektive 1.464.00 kronor.

Tekniskt är Porsche Cayenne Coupé och Cayenne Turbo Coupé lika sina "bröder" i den tredje generationen Cayenne. Men taklinjen är förstås mera sluttande och det erbjuds två alternativ: ett panoramatak i glas (standard) eller kolfibertak som tillval.

Bak finns två individuella säten och på utsidan finns en adaptiv bakspoiler som sörjer för rätt downforce. Spoilern aktiveras över 90 km/h. De som vill kunna vara fem istället för fyra i bilen kan välja ett "komfortbaksäte" med 2+1 konfiguration. Porsches aktiva stötdämpare, PASM, är standard

Vid lanseringen i slutet av maj finns två motorer att välja mellan. Den turboladdade V6:an på 3,0 liter i Cayenne Coupé ger 250 kW (340 hk) och ett maximalt vridmoment på 450 Nm. Med Sport Chrono-paketet, som är standard i de nya Coupé-modellerna, går 0–100 km/tim på 6,0 sekunder. Med lättviktssportpaketen, som är tillval, sjunker den siffran till 5,9 sekunder. Toppfarten är 243 km/tim för Cayenne Coupé.

Storebror Cayenne Turbo Coupé har den välbekanta V8:an på 4,0 liter med dubbelturbo, 404 kW (550 hk) och ett maximalt vridmoment på 770 Nm. Cayenne Turbo Coupé accelererar från 0–100 km/tim på 3,9 sekunder och har en toppfart på 286 km/tim.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Kolfibertaket är tillval på Cayenne Coupé.

Den här designen gillar jag!
121
33