Bilchefen om Brexit: "Bara idioter till politiker kan tro på det"

Intervju med Andy Palmer, vd för Aston Martin som ska presentera sju bilar inom sju år.

Bilchefen om Brexit: "Bara idioter till politiker kan tro på det"

I snart fem år har Andy Palmer varit chef för Aston Martin. Märket har fått till ett viktigt tekniksamarbete med Mercedes som nu bidrar med bland annat motorteknik och infotainmentsystem – viktigt för en liten nischbilstillverkare.

Vi möter Andy Palmer på bilsalongen i Genéve.

• Aston Martin är GT-bilar med motorn fram, nu blir det riktigt sportiga mittmotorbilar. Varför?

"Du har rätt. Aston Martin har varit väldigt mycket England och GT-bilar. Nu expanderar vi och breddar marknaden. För att vara lönsamma måste vi ha en större portfölj och sälja mer över hela världen. USA är numera vår största marknad och i Kina växte vi med 37 procent förra året. Mittmotorbilar behövs för att kunna konkurrera med Ferrari och McLaren."

Andy Palmer är vd för Aston Martin sedan oktober 2014.

Astons första mittmotorbil Valkyrie är utvecklad med Red Bulls F1-team. Med slicks ska den vara fem procent efter en F1:a runt en racerbana.

• Hur viktigt är F1?

"Mycket, för att få trovärdighet bland mittmotorbilar är samarbetet med Red Bull extremt viktigt. Först kommer Valkyrie och sedan volymmodeller."

• Det kommer många elsportbilar, men inget från Aston Martin? Hur ser du på konkurrensen?

"Elbilar får lätt fantastiska prestanda, men det är svårt att kyla batterierna och om man inte kan köra några varv runt Nürburgring, vad är då meningen med bilen? Den rena elsportbilen är inte klar och praktisk ännu. Och alla nya elbilskonkurrenter... Vi har 106 års erfarenhet av sportbilar, de nya startupsen klarar inte av det, så därför bygger man suvar..."

Aston Martin Valkyrie AMR Pro har 6,5-liters V12, 1000 hk, elmotor med bromskraftåtervinning och batterisystem från Rimac. Självklart finns en rå banversion.

• Men ni kommer också med en eldriven suv. Varför?

"För att klara utsläppskraven när vi bygger fler än 10 000 bilar behövs elbilar och för en suv passar det perfekt. En modern lyxbil."

• Hur ser framtidsplanerna ut?

"Vi ska komma med sju bilar på sju år. Vi växer snabbt, i år ska vi sälja drygt 7 000 bilar och målet är 14 000 bilar."

Aston Martin Vanquish Concept ska ta upp kampen med Ferrari 458, McLaren 720S och så vidare. Cirka 900 hk, pris runt 2,3 miljoner. Kommer 2022. Wow!

• Brexit?

"Galenskap! Bara idioter till politiker kan tro på det. Pundet lär kollapsa så därför jämnar det ut sig för oss med importtullarna."

Aston Martin 003 är Valkyries lite tamare bror. Astons egen V6-motor med turbo och hybriddrift. Endast 500 ska byggas. Produktionsstart 2021.