Jaguar Land Rover håller fast vid dieslarna: ”70 procent av alla bilar kommer ha förbränningsmotor”

Jaguar Land Rover håller fast vid dieslarna: ”70 procent av alla bilar kommer ha förbränningsmotor”
Range Rover Velar och Jaguar Land Rovers vd Ralf Speth.

Alla som gillar dieselbilar och Jaguar och Land Rover kan andas ut. För Jaguar Land Rover (JLR) kommer nämligen inte släppa dieselmotorerna i första taget. Tvärt om kommer man fortsätta utveckla dieselmotorer för framtiden. Det säger JLR:s VD Ralf Speth i en intervju med norska TV2

Han fick frågan om den rådande elektrifieringen innebär slutet för dieselmotorerna. Verkligen inte, om man får tro Ralf Speth. 

"Nej, jag hoppas inte det, och jag tror inte det heller. Vi kommer att få leva med dieselmotorer mycket länge. Det man måste tänka på är att allt inte handlar om personbilar. Varutransport över långa distanser kan inte göras med el i nuläget. Vi söker efter flera lösningar som kan leva parallellt."

Ralf Speth säger att det vore oklokt av JLR att satsa alltför hårt på elektrifiering eftersom många kunder vill fortsätta köra bilar med förbränningsmotor. Och att det styrker poängen om att man bör utveckla förbränningsmotorerna för att få ner utsläpp och förbrukning. 

"Tittar på man prognoserna för elbilsförsäljningen framöver så ligger den inte högre än mellan 15 och 35 procent år 2025. Vänder man på det så innebär det att runt 70 procent av alla bilar kommer säljas med förbränningsmotor."

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Låter vettigt, tycker jag.
126
31