Nytt tyskt superbatteri – ger 100 mils räckvidd

Tyska batteriföretaget Innolith AG annonserar idag att man är i färd med att utveckla världens första batteri med en energitäthet på 1000 Wh/kg. Lyckas de med...
Annons

Tyska batteriföretaget Innolith AG annonserar idag att man är i färd med att utveckla världens första batteri med en energitäthet på 1000 Wh/kg. Lyckas de med detta kan det i förlängningen innebära batterier som kan ge över 100 mils räckvidd på en laddning.

Dessutom ska dessa batterier bli billigare att tillverka eftersom de inte innehåller några ”exotiska och dyra material.” En annan fördel med Innoliths nya batteriteknik är att de använder en ”icke brandfarlig oorganisk elektrolyt”, vilket kraftigt sänker risken för att batteriet tar eld.

Enligt Innolith ska heller inte laddningshastigheten påverkas av den annorlunda batterisammansättningen utan ska kunna laddas på samma sätt som ett konventionellt elbilsbatteri.

Batteriet är för närvarande under utveckling på Innoliths laboratorium i tyska Bruchsal utanför Stuttgart och enligt deras prognos kan dessa batterier vara redo för kommersiell tillverkning inom tre till fem år.

Annons
Annons
Rulla till toppen