Volvo fortsätter att slå rekord – bästa första kvartalet någonsin i Storbritannien

Den uppåtgående trenden som Volvo haft ett antal år har inga tendenser att plana ut. Det är faktiskt det rakt motsatta – Volvo har nämligen redovisat sitt starkaste första kvartal någonsin i Storbritannien med 16.204 bilar sålda.

Det är anmärkningsvärda 39 procent bättre än motsvarande period förra året. En period som i sin tur var en ökning med 35 procent mot första kvartalet 2017.

I vanlig ordning är det suvarna XC40 och XC60 som drar upp sifforna. Lite mer oväntat är det att V40 säljer väldigt starkt, något som förstärker bilden av Storbritannien som en marknad där "hatchbacks" har en starkare position än i Sverige.

Chefen för Volvo Storbritannien, Jon Wakefield, är givetvis mycket nöjd med de fina siffrorna.

"Detta är en fantastisk start på året för oss, och visar att vår strategi att producera bilar som appellerar till många kundgrupper bär frukt. På relativt kort tid har vi uppdaterat vår produktlinje med modeller som direkt har lagt ribban i respektive klass och blivit bilarna som andra jämförs emot. Utmaningen nu blir att upprätthålla denna höga nivå", säger Jon Wakefield.

Uppgången i försäljning gäller också på ett globalt plan. Totalt sålde Volvo 161.320 bilar världen över under 2019 års första tre månader, en ökning med 9 procent gentemot förra året.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alltid härligt med positiva Volvo-nyheter!
170
7