Jeep M-715 Five Quarter är det coolaste du sett på länge

Nu i påsk genomförs Moab Easter Jeep Safari i amerikanska Moab, Utah. Det är ett årligt återkommande event där Jeepägare tar sin bil till sitt...
Annons

Nu i påsk genomförs Moab Easter Jeep Safari i amerikanska Moab, Utah. Det är ett årligt återkommande event där Jeepägare tar sin bil till sitt rätta element – off road. I samband med detta är det brukligt att Jeep visar upp ett antal koncept. Och i år är ett av koncepten något av det coolaste som byggts.

Jeep M-715 Five Quarter är baserat på pickupen Jeep Wrangler Gladiator och är en hyllning till originalet Kaiser Jeep M-715 från slutet på 60-talet.

Namnet Five Quarter syftar till bilens lastförmåga som i originalet var 1,25 ton – eller fem kvartar. Tycker du inte att du är tillräckligt exponerad för elementen när du utforskar terrängen i din M-715 Five Quarter kan du alltid lyfta bort tygsuffletten och fälla ner vindrutan. 

Hamnar du så småningom på en asfalterad väg finns dessutom rejäla kraftresurser att tillgå. Under huven sitter nämligen en kompressormatad 6,2 liter ”Hellcrate” Hemi-V8:a med dryga 700 hästar.    

Jeep M-715 Five Quarter är det coolaste du sett på länge
Jeep M-715 Five Quarter är det coolaste du sett på länge
Annons
Annons
Rulla till toppen