Sono Sion ska byggas i Trollhättan – skapar hundratals nya jobb

Fabriken körs igång när uppstickarens elbil ska börja byggas.

Sono Sion ska byggas i Trollhättan – skapar hundratals nya jobb

Det är inte bara de stora biljättarna som satsar på elbilar. Det finns ett stort intresse för tyska uppstickaren Sono Motors, som utvecklar elbilen Sion med solcellspaneler, dragkrok och låg prislapp.

Sono har fortfarande inte kört igång serieproduktionen av Sion, men nu står det i alla fall klart att modellen ska byggas i Sverige. Det är Nevs som ska bygga Sono Sion i Trollhättan.

"Vi är väldigt stolta att meddela att Sion ska byggas i Europa, av Nevs. Klimatvänligt, resurssparande och rättvist", skriver Sono i ett mejl.

Tillverkningen ska använda 100 procent förnybar el och Sono förklarar också att tillverkningen ska se ansvarsfullt, och utan de långa transportavstånd som krävs om bilen hade tillverkningen skett i exempelvis Kina.

Sono meddelar också att elbilen kommer kunna provköras i Trollhättan, Stockholm och Malmö under de kommande veckorna.

Nyheten att Sono Sion ska byggas i Trollhättan innebär flera hundra nya jobb. Produktionen körs igång hösten 2020 och tillverkningsmålet är 260.000 bilar på åtta år, enligt Sveriges Radio P4 Väst.

"Det kommer krävas ny personal. Det blir några hundra nya jobb i Trollhättan. Det betyder framför allt att fabriken åter tas i bruk", säger Nevs informationschef Fredrik Fryklund till Ekot.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tror det kommer dyka upp många fler uppstickare när det gäller elbilar som utmanar de stora biljättarna.
263
25