Land Rover Defender gör comeback – premiärvisas i höst

Land Rover Defender gör comeback – premiärvisas i höst

Det börjar närma sig premiär för en modell som de flesta känner igen och som blivit ikonisk för märket, nämligen Land Rover Defender.

I flera år har det gått olika rykten om hur nästa generation Defender blir. Den gamla modellen somnade till slut in eftersom den inte klarade utsläpps- och säkerhetskraven, och precis som med konkurrenten Mercedes G-klass kommer nu en ny generation som ska bli modernare på alla punkter.

Land Rover har bara släppt bilder på maskerade testbilar men kommunikationschefen Tim Krieger berättar nu i en intervju med Car Advice att modellen ska visas upp i september, förmodligen i samband med bilsalongen i Frankfurt. Däremot börjar den inte säljas förrän tidigt nästa år.

Målet med nya Defendern är alltså att den ska bli modernare, bekvämare och säkrare, men utan att kompromissa med terrängprestandan. Bilen bygger inte längre på en ramkonstruktion utan får självbärande aluminiumkaross.

Vi kan också hoppas att modellen håller ihop lite bättre än den gamla – Defender får ett uselt driftsäkerhetsbetyg på bara 67 procent av ägarna som satt betyg på sin bil i auto motor & sports begagnatdatabas. Snittbilen får 86 procent.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag längtar efter en ny Defender!
67
10