Storbankens analys: Tesla har snart slut på pengar

Igår rapporterade vi om att Tesla backade betydligt mer under det första kvartalet 2019 än vad som var beräknat. Minusresultatet för Q1 skrevs till 702 miljoner...
Annons

Igår rapporterade vi om att Tesla backade betydligt mer under det första kvartalet 2019 än vad som var beräknat. Minusresultatet för Q1 skrevs till 702 miljoner dollar. 

Den amerikanska storbanken Morgan Stanley menar att Tesla kan tvingas till en nyemission, det skriver Dagens Industri. Elon Musk har sagt i ett uttalande i samband med kvartalsrapporten att det finns ”viss merit” i att ta in nytt kapital i bolaget.

Detta tolkar Morgan Stanley som att det börjar bli ebb i kassan, och enligt deras bedömning behöver Tesla ta in 2,5 miljarder dollar. Eller motsvarande 24 miljarder kronor.

Denna nyemission bör sjösättas under tredje kvartalet, enligt Morgan Stanley. I dagsläget har Tesla egna tillgångar på motsvarande 21 miljarder kronor, vilket är det lägsta på tre år.

Tesla själva har inte uttryckt någon oro utåt. Tvärt om väntar man att man sig vända skeppet och göra vinst redan under det tredje kvartalet i år.

Annons
Annons
Rulla till toppen