Film: Är Tesla Model 3 Performance snabbare än BMW M3?

Elon Musk lovade att Tesla Model 3 Performance skulle vara en kvickare, snabbare bil än BMW M3. Nu är det upp till bevis!
Annons

När Teslachefen Elon Musk twittrade prestandauppgifter om Tesla Model 3 Performance gav han ett löfte. Bilen skulle ha 15 procent snabbare acceleration och bättre varvtider än BMW M3.

Nu är det ju inte så lätt att definiera ”15 procent” när man pratar acceleration och varvtider, men det skulle kunna utläsas som väsentligt kvickare. Tesla Model 3 Performance skulle dessutom slå alla andra ”i sin klass”. Ett ganska typiskt påstående från Elon Musk, som sällan är varken måttfull eller blyg i sitt twittrande.

Är Tesla Model 3 Performance verkligen så mycket snabbare än BMW M3? Det är upp till bevis och Jack Rix, en av redaktörerna på brittiska Top Gear, lyckades sammanföra de två bilarna på Thunderhill Raceway i norra Kalifornien, USA. Lite knepig uppgift då BMW M3 inte produceras längre och vi snart får en ny generation M3.

Som vi kan se i faktatabellen är jämförelsen mellan Tesla Model 3 och BMW M3 relevant, prismässigt. I USA kostar båda bilarna runt 66.000 dollar. Även när det gäller hästkrafter och vridmoment ligger bilarna ganska nära varandra. Stora skillnaden är vikt, M3:an är nästan 300 kilo lättare än Model 3 Performance.

Vi ska inte spoila hur det går i jämförelsen mellan bilarna. Jack Rix lägger också till en personlig åsikt i slutet av filmen. Att vara snabbare är inte alltid detsamma som att vara roligast, vilket vi ofta upptäcker under våra egna tester.

 

Film: Är Tesla Model 3 Performance snabbare än BMW M3?
Är Tesla Model 3 Performance verkligen så snabbare än BMW M3? Tittar vi i faktatabellen är bilarna ganska jämna men BMW:n är nästan 300 kilo lättare.
Annons
Annons
Rulla till toppen