BMW 8-serie Gran Coupé – se upp Porsche Panamera

BMW utökar 8-serielinjen med en tredje karossform. BMW 8-serie Gran Coupé får fyra dörrar och kommer senare i år. BMW har släppt en teaserbild på...
Annons

BMW utökar 8-serielinjen med en tredje karossform. BMW 8-serie Gran Coupé får fyra dörrar och kommer senare i år. BMW har släppt en teaserbild på den nya modellen, som inte avslöjar särskilt mycket mer än just de extra dörrarna.

BMW är såklart ute efter att plocka marknadsandelar av Porsche Panamera och Mercedes-Benz CLS med denna modell. Motormässigt ärver 8-serie Gran Coupé drivlinorna från Coupé- och Cab-versionerna. Vi kan alltså vänta oss en 840d med 320 hästar och en 850i med 530 hästar även för Gran Coupés del. 

Om det blir ett klassiskt tresitsigt baksäte eller två separata stolar bakom föraren är i dagsläget inte känt. Möjligtvis kan köparen få välja det själv.

Utöver de ovan nämnda motoralternativen som finns tillgängliga från lansering, så kommer också Gran Coupé i M8-utförande så småningom. Det kommer nog bli en rask historia, med tanke på att M8 får en 4,4 liters dubbelturbo-V8:a med en bit över 600 hk. 

Det spekuleras också i om att det kommer en lite svagare bensinmotor till Gran Coupé och förmodligen också ett laddhybridsalternativ lite längre fram i tiden. 

Priserna är inte annonserade än – men en 840d Coupé kostar i Sverige från 945.000 kronor så en 840d Gran Coupé får förmodligen ett frånpris på över miljonen. Lanseringen av 8-serie Gran Coupé väntas inom några veckor.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen