Alpina B5 Biturbo är världens snabbaste kombi – leker med Porsche och AMG

Alpina B5 Biturbo är världens snabbaste kombi – leker med Porsche och AMG

Att BMW inte tillverkar någon M5 Touring behöver inte vara något problem för dig som prompt ska åka snabbt och rymligt i en Bayersk skapelse. Alpina B5 Biturbo, som ju bygger på BMW 5-serie, är nämligen världens snabbaste kombi. Toppfarten? 322 km/h.

"Hemligheten" bakom den toppfarten är såklart den 608 hästar och 800 Nm starka 4,4-liters V8:an under huven. Den är heller ingen slöfock vid trafikljusen – noll till hundra är avklarat på 3,5 sekunder.

I en ny reklamfilm har Alpina hittat ett finurligt sätt att illustrera Alpina B5 Biturbos snabbhet. I början av reklamfilmen kastas vi rakt in i ett race mellan en Porsche 911 GT3 RS och en Mercedes-AMG GT R.

Medan de två eldar på för allt vad tygen håller, klipps det till en Alpina B5 Biturbo som lugnt, sansat men effektivt närmar sig bakifrån. I nästa bild ser vi hur Mercan snällt får flytta på sig till förmån för Alpina B5:an som sedan glider ifrån, till synes utan ansträngning.

En annan värsting i kombiligan är Mercedes-AMG E 63 S 4Matic+ Kombi med den uppgivna toppeffekten 612 hk. Fast när vi mätte senast gav motorn hela 660 hk. Den effekten räcker dock inte till mer än "bara" 290 km/h i toppfart. Däremot är Mercedes-AMG E 63 S 4Matic+ Kombi snabbaste kombin på Nürburgring med varvtiden 7:45,19.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alpina vet hur en slipsten ska dras.
303
73