VW visar interiören på Golf 8 – får modern design

I oktober ska Volkswagen premiärvisa nya generationen Golf. Men redan nu får vi skisser på inredningen – och bilen.
Annons
Annons

Volkswagens inredningsdesign har ett par uppenbara fördelar: enkel och funktionell. Och har man någon gång kört en hyggligt modern VW-modell är det lätt att känna igen sig i nästa bil. 

Men ska vi vara helt ärliga är VW:s interiördesign inget som väcker några starkare känslor. Kanske kan det bli ändring på det när den åttonde generationen Golf ska presenteras i Wolsburg, vid ett event i oktober.

Skisserna vi ser här visades under Volkswagens årsstämma. Nu kan man inte få någon upplevelse av material och kvalitet från en skiss, men själva layouten på inredningen är helt ny. Pekskärmen till höger hamnar högt upp, vilket är bra för att inte flytta blicken allt för mycket från vägen. Luftutsläppen, som brukar sitta högt i VW-modeller, flyttas ner.

Antalet fysiska knappar och reglage reduceras och gissningsvis är det många funktioner som styrs via pekskärmen. Vi kan även se att ratten får flera små knappar. De fysiska instrumenten är borta och ersätts av en bildskärm.

Mittkonsollen får också ett helt nytt utseende. Växelväljaren får ett minimalistiskt utseende ovanför den elektriska parkeringsbromsen. Det syns också ett stort förvaringsfack, nästan i höjd med instrumentbrädan. Där ska förmodligen mobiltelefonen placeras.

Egentligen skulle Golf 8 premiärvisas på Frankfurtsalongen och bli Volkswagens stora nyhet. Men utvecklingsarbetet har försenats och produktionsstarten är senarelagd. De första bilarna levereras förmodligen inte till kund förrän vid årsskiftet.

Golf är Volkswagens i särklass viktigaste modell. Sedan 1974 har det byggts över 35 miljoner Golf, vilket gör att modellen till och med är större än klassiska Bubblan (21,5 miljoner). Tidigare i våras fyllde Golf 45 år.

VW visar interiören på Golf 8 – får modern design
Det var under årsstämman som Volkswagen valde att ge oss en tjuvtitt på inredningen i nya Golf 8.
VW visar interiören på Golf 8 – får modern design
Illustrationerna nedan är gjorda av Schulte Design och ger en ganska god bild av hur den åttonde generationen Volkswagen Golf ser ut.
VW visar interiören på Golf 8 – får modern design
Ingen revolution av Golf 8, vilket heller inte var att vänta, utan en försiktig utveckling av en viktig storsäljare för Volkswagen. Illustration: Schulte Design.
Annons
Annons
Rulla till toppen