Geely storsatsar på Lotus – ska bygga tre gånger så många bilar

Kinesiska Geely, som köpte 51 procent av Lotus 2017, har stora planer för den brittiska sportbilstillverkaren. Dels ska den årliga produktionen tredubblas till omkring 5.000 bilar per år och dels ska en eldriven hyperbil byggas. För att detta ska bli möjligt har Geely skjutit till ett belopp i mångmiljardklassen, det skriver Carscoops.

Som ett första led i denna plan har Lotus anlitat 200 nya ingenjörer samt upprättat ett nytt ingenjörscenter i brittiska Midlands.

"Lotus har varit i överlevnadsläge i många år. Vi rekryterar personer både hit (Hethel, Norfolk) och till Midlands. Vi måste börja dra nytta av den industriella expertis som finns utanför Norfolk för att kunna växa", säger Lotus vd Phil Popham. 

Den helelektriska hyperbil som går under arbetsnamnet Lotus Type 130 bekräftades för lite drygt en månad sedan. Än så länge är inte mycket känt om den bilen, mer än att den får en elektrisk drivlina som utvecklas av Williams Advanced Engineering och att den får "åtminstone" 1.000 hästkrafter.

Lotus Type 130 har premiär senare i år, men något specifikt datum är inte satt.

Den hittills enda bilden på kommande Lotus Type 130.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Härligt att det satsas på Lotus!
137
7