Nya BMW M2 CS får 450 hk och massor av kolfibergodis

Läckt information till BMW-handlare visar nu i detalj vad vi kan förvänta oss hos nya bålgetingen M2 CS. Det ser lovande ut!

Nya BMW M2 CS får 450 hk och massor av kolfibergodis
Nu vet vi mer om BMW M2 CS, på bilden snarlika M2 Competition.

Någon har läckt den interna BMW-informationen om nya M2 CS till handlarna, och nu sprids den på nätet – bland annat hos forumet Bimmerpost.com.

S55-motorn i BMW M2 CS får en toppeffekt på 450 hk och 550 Nm, vilket är +40 hk jämfört med M2 Competition. Både sexväxlad manuell och sjustegad DCT-automat erbjuds. BMW M2 Competition med DCT-låda gör 0–100 km/h på 4,2 sekunder. Med ytterligare 40 hk och bantad vikt kan vi föreställa oss att  BMW M2 CS hamnar under 4 sekunder.

Utrustningsnivån ser ut att bli hög, även om det är osäkert vad som är standard respektive tillval på BMW M2 CS. Motorhuv i kolfiber, tak i kolfiber, frontsplitter i kolfiber, diffusor bak i kolfiber och liten bakvinge i samma material är några exempel på det starka och lätta materialet.

På insidan blir det mycket alcantara med röd kontrastsöm. Sportstolarna kommer från M4 CS. Det blir också gott om emblem och logotyper som visar att detta är en BMW M2 CS.

Det adaptiva M-chassit blir standard liksom 19-tumsfälgar i antingen högblankt svart eller matt guldlack. Keramiska bromsskivor och större bromsok är tillval. Ett speciellt sportavgassystem ingår också i paketet.

Prisnivån för M2 CS vet vi inget om men BMW M2 Competition med manuell låda börjar vid 629.000 kronor, med DCT-automat hoppar ingångspriset upp till 665.900 kronor. Vi kan förvänta oss att den påkostade BMW M2 CS hoppar upp en bra bit i pris.

Det blir med all sannolikhet en begränsad upplaga av M2 CS – ryktet säger 2.000 bilar – vilket brukar gynna andrahandsvärdet. Produktionen ska inledas våren 2020 och pågå till årets slut.

Hur ska vi då läsa ut modellnamnet CS? Den ursprungliga betydelsen går tillbaka till 60-talets BMW-modeller och då stod CS för Coupé Sport. När BMW började tävla inom standardvagnsracingen kom legendariska modellen CSL, "Coupé Sport Leicht" (leicht = lätt). Det namnet återkom en gång, hos BMW M3 (E46) CSL från 2003.

Men 2017 återkom CS som modellnamn hos BMW M4 CS och M3 CS. Det funkar på tvådörrars M4, men egentligen inte på fyrdörrars M3. Därför bör/ska CS numera utläsas som Competition Sport. Eventuellt kan vi i framtiden få se en BMW M4 CSL, byggd på nya generationen 3-serie.

 

BMW M2 CS

Så här ser informationen ut som BMW-handlarna har fått. Klicka på bilden för att hoppa till Bimmerpost och se mer.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

En BMW M2 CS får mycket gärna stå på min garageuppfart!
114
5