Renault Mégane R.S. Trophy-R sätter nytt rekord på Nürburgring för framhjulsdrivna bilar

Specialmodellen Mégane R.S. Trophy-R bantar 130 kilo och får grepp med hjälp av svenska Öhlins-dämpare.

Renault Mégane R.S. Trophy-R sätter nytt rekord på Nürburgring för framhjulsdrivna bilar
Man kan inte annat än beundra Laurent Hurgons skarpa, behärskade körstil.

Då var ordningen återställd, enligt Renault. Återigen är en Mégane snabbaste framhjulsdrivna bil på Nürburgring, som vanligt körd av Laurent Hurgon. Tidigare rekordhållaren Honda Civic Type R får se sig slagen med 3,7 sekunder.

Den nya rekordtiden på Nürburgring för framhjulsdrivna bilar är 7:40,100. Att Renault Mégane R.S. Trophy-R är så snabb runt det gröna helvetet beror inte på ökad toppeffekt, det är samma 300 hk som i "vanliga" Mégane R.S. Trophy. Däremot är vikten bantad med hela 130 kilo.

Istället är det hjälp från ett antal namnkunniga företag som gör Renault Mégane R.S. Trophy-R så speciell. Akrapovic levererar sportavgassystemet, Brembo bromsarna, Bridgestone däcken, Sabelt bältena och svenska Öhlins har byggt stötdämparna. Renault har även filat på aerodynamiken hittat några fördelar i vindtunneln.

De som vill ha ett eget exemplar för inspirerad bankörning får hänga på låset. Renault utlovar en begränsad serie av Mégane R.S. Trophy-R på några hundra bilar.

Minnesgoda läsare kommer nog ihåg att Renault började sitt äventyr på Nürburgring redan 2008, då med Mégane R.S. R26R. Den klockades för 8:17, vilket slogs tre år senare av andra generationen Mégane R.S. som i händerna på Laurent Hurgon körde på 8:07,97. Samma förare kom sedan under åtta minuter med Mégane III R.S. i sin första utförande som Trophy-R utförande med varvtiden 7:54,36.

Du som gillar Nürburgring får inte missa vår nya specialutgåva "Edition Nürburgring". Det är en tjock tidning på 148 sidor med alla våra senaste reportage och tester som körts på Nürburgring.

Specialutgåva "Edition Nürburgring" kostar 99 kronor och går att hitta ute i kiosken nu. Alla som är prenumeranter får tidningen hemskickad till sig.

 

Ett specialnummer du inte vill missa. Finns i kiosken nu.

Ringen-räven Laurent Hurgon har gjort det igen. Nya rekordtiden är 7:40,100.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Grymt imponerande tid!
58
3