Tesla Model S uppdateras – längre räckvidd och ny Model 3-inspirerad interiör

Tesla förbereder sig för att uppdatera gamla trotjänaren Model S. Det vittnar flera tidigare och nuvarande anställda vid Teslas fabrik i Fremont i Kalifornien om. Fabriken mobiliserar...
Annons

Tesla förbereder sig för att uppdatera gamla trotjänaren Model S. Det vittnar flera tidigare och nuvarande anställda vid Teslas fabrik i Fremont i Kalifornien om. Fabriken mobiliserar också för att börja bygga nya Model Y.

Uppgifterna som lämnats till amerikanska CNBC pekar på att det framför allt är invändiga uppdateringar som väntar för Model S. Det ryktas om en mer minimalisk interiör (liknande den i Model 3) vilket förmodligen innebär att det digitala, ”normala” instrumentkluster som idag sitter i Model S slopas.

Troligtvis ändras hela instrumentbrädan och infotainmentskärmen blir hängande ”fritt”, precis som hos Model 3.

Tesla Model S uppdateras – längre räckvidd och ny Model 3-inspirerad interiör
Interiören i Tesla Model S (övre bilden) väntas ärva mycket av den interiöra designen hos Tesla Model 3 (undre bilden).

Det rapporteras även om att stolarna ska bytas ut, och mycket talar för att de premiumstolar som finns i välutrustade Model 3 blir standard i Model S.

Längre räckvidd blir det förmodligen också, upp till 64 mil. Det är bara knappt fem mil längre än nuvarande Model S Long Range, men ändå längre än någon konkurrent. 

Enligt rapporterna börjar den uppdaterade Model S byggas i september i år. När de når kunder låter vi än så länge vara osagt.

Annons
Annons
Rulla till toppen