Snart produktionsstart för Polestar 1

Sista prototyperna av laddhybriden byggs nu.

Snart produktionsstart för Polestar 1

Den första nya modellen att börja byggas hos Volvos prestandasyskon Polestar blir laddhybriden Polestar 1, som blev officiell 2017. Nu börjar det närma sig produktionsstart.

Köparna som beställt ett exemplar av bilen får nu möjlighet att bekräfta vilken färg och utrustning de vill ha. Just nu byggs de 50 sista prototypbilarna i kinesiska Chengdu för att testa att tillverkningen går som den ska, och snart sätter produktionen av kundbilarna igång.

"Det är fantastiskt att se hur vi har gått från att visa upp Polestar 1 för första gången 2017 till att nu ha fått igång vår vackra produktionsanläggning med tester av prototypbilarna i och omkring fabriken", säger Thomas Ingenlath, chef för Polestar.

Polestar 1 blir alltså en laddhybrid med 600 hästkrafter och 1.000 Nm. Den får en räckvidd på eldrift på 15 mil. Den blir ingen volymbil utan ska byggas i liten upplaga. Prislappen ligger på omkring 1,6 miljoner kronor.

Polestar 1 följs av den mindre modellen Polestar 2. Den blir betydligt billigare, helt eldriven och ska byggas i större upplaga för att konkurrera med Tesla Model 3.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar Polestar 1.
139
41