Första bilderna: BMW 8-serie Gran Coupé

Första bilderna: BMW 8-serie Gran Coupé

BMW 8-serie Coupé och cabriolet har redan haft premiär och senare i år är det dags för den förlängda fyrdörrarsversionen 8-serie Gran Coupé. Bilder på den senare har dock redan läckt ut på nätet.

Vi får visserligen bara se bilen i profil, men vi kan ändå konstatera att likheterna med tvådörrarsversionen är många – men att det ändå finns en del skillnader.

Axelavståndet har förlängts för att göra plats för baksätet och bakdörrarna. Förutom en längre och slankare profil innebär detta att bilen blir rymligare interiört – främst för de bakre passagerarna så klart, men möjligtvis också en del i den främre delen av kupén.

Sajten BMWBlog, med trovärdiga källor inom BMW, säger att även om inget är bekräftat så är det mycket troligt att motoralternativen förs över från Coupé och cabriolet. Det innebär dels en treliters dieselsexa på 320 hästar och 680 Nm kallad 840d, och dels en 4,4 liters dubbelturbo V8:a 530 hästar och 750 Nm – M850i.

Lite senare blir det också en M8 Gran Coupé men riktigt när den dyker upp är inte klart. Det som dock är klart är att V8:an under den huven är uppvriden till 600 hästar och 750 Nm. Förmodligen kan vi också vänta oss en M8 Gran Coupé Competition som i så fall får 625 hästar i toppeffekt.

Den officiella premiären för 8-serie Gran Coupé är schemalagd till september i år.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Snyggare än jag trodde!
142
14