Polestar har öppnat konfiguratorn för prestandahybriden

Supervolvon kostar från 1,7 miljoner kronor. Enda tillvalet kostar 50.000.

Polestar har öppnat konfiguratorn för prestandahybriden

Volvos prestandasyskon Polestar har öppnat bygg-din-bil-funktionen för laddhybriden Polestar 1, så nu är det möjligt att konfigurera ett eget exemplar.

Det går också att förhandsboka bilen direkt på nätet. De svenska priserna börjar på 1,7 miljoner kronor och det tillkommer en "beställningsregistreringsavgift" på 26.000 kronor. Däremot får du miljöbilsbonus på ungefär 35.000 kronor.

Det finns fem exteriörfärger att välja på och samtliga går att välja antingen som metallic eller matt (att välja matt lackering är enda tillvalet som kostar extra, 50.000 kronor). Köparna kan också välja mellan tre olika 21-tumsfälgar, kromade eller mattlackerade fönsterlister samt mörk eller ljus interiör.

Leverans tidigast i december

Till standardutrustningen hör bland annat växelspaksknopp i kristall, kolfiberdetaljer i interiören, läderklädda sportstolar, head up-display, Bowers & Wilkins-ljudsystem, aktiva LED-strålkastare, aktiv bakspoiler, möjlighet att låsa upp bilen med mobilen, adaptiv farthållare, Pilot Assist och ramlösa backspeglar.

När bilen presenterades pratades det om en elräckvidd på 15 mil enligt NEDC-körcykeln. Med den hårdare WLTP-körcykeln sjunker den siffran till 11 mil. Bilen har 600 hästkrafter och 1.000 Nm.

Beräknad leverans för den som beställer nu blir mellan december 2019 och februari 2020, och de första kundbilarna ska snart byggas.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Den här blir jag riktigt sugen på!
170
169