Hummer kan vara på väg tillbaka – som elbil

Hummer kan vara på väg tillbaka – som elbil
Hummer H3 Alpha från 2009.

Rapporter från USA gör gällande att General Motors med avundsjuka ögon tittar på Jeep:s stigande försäljning den senaste tiden. GM sägs nu vara ute efter att stjäla marknadsandelar av Jeep och överväger därför att damma av Hummer – och ge den eldrift, det skriver Automotive News.

GM:s vd Mary Barra har visat att hon vill ta GM i en mer elektrifierad riktning och GM har idag två olika elbilsprojekt igång – ett som handlar om att elektrifiera små- och medelstora bilar, och ett för fullstora suvar. 

Större eldrivna fordon kommer inom ett antal år vara betydligt fler till antalet än de är idag. Tesla har en pickup på gång, likaså start up-bolaget Rivian. Dessutom bygger nog GM en stor eldriven Cadillac innan det är dags för en Hummer.

Enligt Mary Barry har GM "en helt elektrisk" framtid, och det är många modeller som kan bli eldrivna. Ett tvetydigt uttalande från GM:s styrelseordförande Mark Reuss för en vecka sedan, avslöjar egentligen ingenting – men utesluter inte heller något.

"Jag älskar Hummer, men jag är inte säker. Vi undersöker alla alternativ."

Hur det än blir så är det inte första gången någon tänkt tanken att sätta en elmotor i Hummer. Företaget Kreisel Electric, backat av den sjufaldiga Mr. Olympia-vinnaren, skådespelaren och före detta guvernören i Kalifornien Arnold Schwarzenegger, elkonverterar Hummer H1:or sedan ett par år tillbaka.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Kul med Hummer – jag har saknat den!
82
22