Lönsam trafikkontroll: Polisen utmätte Ferrari och guldklocka på grund av skulder

Har du skulder till staten och kör en Ferrari – för fort? Ingen bra idé, polisen tar bilen och alla värdeföremål i beslag.

Lönsam trafikkontroll: Polisen utmätte Ferrari och guldklocka på grund av skulder

Ett av de mest effektiva sätten som polisen kan slå mot kriminella är att sikta in sig på pengarna. De som lever ett kriminellt liv gör det fullt ut med skulder, fejkade sjukskrivningar, bidragsfusk, med mera – allt med syfte att lura staten på pengar.

I ett färskt inlägg på Facebook berättar "Polisen Stockholm – Trafik" hur man arbetar. I södra Stockholm kontrollerade man bilar och stoppade bland annat en Porsche vid Vårby allé. Polisen samarbetade med Kronofogdemyndigheten och det visade sig att Porscheföraren hade skulder. På plats beslagtogs ett guldhalsband och ett dyrbart Breitling-armbandsur för ett sammanlagt värde på 80.000–90.000 kronor.

Senare på eftermiddagen stoppade polisen en Ferrari 458 på E4:an som var på väg söderut. Inledningsvis konstaterade man en hastighetsöverträdelse på 111 km/h, på en 80-sträcka (+30 km/h). Återigen visade det sig att bilföraren hade skulder till Kronofogden, vilket innebar att Ferrarin beslagtogs. Föraren misstänks även för penningtvätt och fick sitt körkort omhändertaget.

Polisens inlägg på Facebook avslutas med hälsningen: "Vägbrottsgruppen önskar en trevlig dag".

Lärdom: Lever du ett kriminellt liv och har skulder? Kör inte omkring i en Ferrari och bär inte dyrbara klockor eller halsband.

 

Posted by Polisen Stockholm - Trafik on Wednesday, June 19, 2019
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Helt rätt taktik av polisen! Fortsätt så, hela tiden!
268
13