Beskedet: BMW rensar i 2-serien

När BMW 2-serie Active Tourer lanserades 2014 (7-sitsiga Gran Tourer 2015) blev den BMW:s första framhjulsdrivna modell någonsin. Men det blev ett kort gästspel –...
Annons

När BMW 2-serie Active Tourer lanserades 2014 (7-sitsiga Gran Tourer 2015) blev den BMW:s första framhjulsdrivna modell någonsin. Men det blev ett kort gästspel – det kommer nämligen ingen ny generation. 

I en intervju med brittiska Autocar säger BMW:s vice produktutvecklingschef, Peter Heinrich, att 2-serie Active Tourer och Gran Tourer har gjort ett utmärkt jobb med att locka nya kunder till BMW, men att modellerna inte längre passar BMW:s image.

”De är inte centrala i vad vårt varumärke står för idag”, säger Peter Heinrich.

Han hoppas dock på de kunder som har hittat till BMW via 2-serie Active Tourer och Gran Tourer stannar kvar och blickar mot deras suv-sortiment. 

”Vi ska försöka få Active Tourer- och Gran Tourer-köparna att välja någon av våra suvar”, säger Peter Heinrich. 

Troligtvis har Peter Heinrich BMW X1 eller X3 i tanken när han säger det, men om man som kund är intresserad av de sju säten som Gran Tourer kan erbjuda, tvingas man gå upp till X5 – vilket är ett ganska stort kliv både storleks- och prismässigt.

Eftersom en bilgeneration i regel sträcker sig över sju år, kommer nog 2-serie Active Tourer och Gran Tourer att tillverkas i ett åtminstone ett par år till.

Annons
Annons
Rulla till toppen