Första testet för svenske Mercedeschefen Ola Källenius – tvingas återkalla 60.000 bilar

Ola Källenius smekmånad som vd för Daimler AG varade bara i lite drygt en månad. För nu har det börjat blåsa snålt kring bilvärldens mäktigaste svensk. Sent i söndags kväll utfärdade Daimler en vinstvarning som pekar på att rörelseresultatet för 2019 kommer att hamna i paritet med 2018. Den tidigare prognosen visade på en mindre uppgång, det skriver Dagens Industri

Vinstvarningen kommer som en följd av att Mercedes i helgen tvingades återkalla 60.000 bilar av modellen GLK 220 CDI med årsmodell från 2012 till 2015. Återkallelsen görs efter att den tyska trafikmyndigheten KBA fastslagit att denna modell haft olaglig och utsläppsfuskande programvara installerad, något som varit under utredning sedan april i år.

Mercedes tvingas återkalla 60.000 bilar av modellen GLK 220 CDI efter att tyska trafikmyndigheten KBA kommit fram till att dessa bilar haft avgasfuskande programvara installerad.

Detta blir det första riktiga testet för Ola Källenius, som har fått se Daimler-aktien tappa 3,5 procent på börsen sedan söndagskvällens besked. Totalt har Daimler-aktien tappat 17 procent det senaste året.

Visserligen brukar nytillträdda chefer ges lite mer spelutrymme i början, men det är aldrig bra för ett företags anseende att gång på gång behöva släcka bränder. Det är det Ola Källenius måste lösa, skriver Automotive News Europe.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Detta kommer Ola Källenius att reda ut.
79
10