Ford Puma – märkets nya lillsuv med lätthybridteknik

Ford Puma – märkets nya lillsuv med lätthybridteknik

Ford har satt upp fingret i luften och känt att det fortfarande blåser suv-vindar i bilvärlden – och född är Ford Puma. Eller pånyttfödd, kanske vi ska säga, eftersom modellnamnet funnits tidigare hos Ford, men inte som suv.

Ford Puma är alltså en liten suv i minsta storleksklassen med lätthybriddrift och ett för klassen stort bagageutrymme på 456 liter. Även det ett resultat av att ha satt upp fuktat finger i luften.

"Våra kunder har berättat att de vill ha en kompakt bil med ett häftigt utseende som också levererar lösningar för vardagens sysslor. Resultatet blev nya Ford Puma – karismatisk, praktisk och full av teknik som massagesäten och mildhybriddrivlina", säger Stuart Rowley, chef för Ford Europa. 

Nya Ford Puma kommer i två designutföranden – Titanium med fokus på styling och lite sportigare ST-line.

Ford Puma kommer med en diger lista bekvämlighetsfunktioner. Tolv ultraljudssensorer, tre radarapparater och två kameror skapar tillsammans en 360-gradersvy för att underlätta vid körning och parkering. Därtill har Puma också adaptiv farthållare, skyltigenkänning och filhållningsassistans.

En motor erbjuds, Fords trecylindriga 1,0-liters Ecoboost-enhet som redan i sig själv är bränsleeffektiv. Detta ska bli ännu bättre med hjälp av det lätthybridsystem som Ford Puma utrustas med. Förutom bränsleeffektivitet bidrar systemet också till lite vassare prestanda och motorn ger 155 hästkrafter. Men förbrukningen verkar inte ha sänkts särskilt mycket med lätthybridsystemet.

Annars är det bagageutrymmet som Ford är allra stoltast över. Det rymmer som sagt 456 liter, mycket tack vare ett smart utnyttjande av utrymmet under golvet i bagageutrymmet. Med golvet uppfällt och det extra utrymmet exponerat ryms exempelvis två stående golfbagar – något som få bilar i klassen kan matcha.

Bakluckan är förresten elektrisk och dessutom finns massagesäten att välja till.

Ford Puma ska byggas i rumänska Craiova och börja säljas i slutet av året. De svenska priserna väntar vi med spänning på.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar den här lilla Forden!
92
18