Koenigsegg CCR Evolution: "Aldrig förr har 300 km/h känts som en barnlek"

Premium Den kostar som en lyxvilla och förtjänar att behandlas med respekt. För att du ska slippa lotsa din egen CCR genom trånga gränder, hetsa den på bana och pressa den i accelerations- och älgtest har vi gjort allt det åt dig.

Koenigsegg CCR Evolution: "Aldrig förr har 300 km/h känts som en barnlek"

Du som har koll på elbilar vet att en snabbladdning kan ta 20–30 minuter, eller mer. Att tanka en Koenigsegg CCR Evolution kan ta minst lika lång tid att tanka – fem för att fylla på bensin, och resten för att svara på frågor från intresserade.

För tio år sedan bjöd vi på ett exklusivt test av Koenigsegg CCR Evolution, en artikel av många som alla Premiummedlemmar kan hitta i vårt digitala arkiv. En liten varning dock: har du väl gett dig in i arkivet är det svårt att sluta!

Och det var inte vilken provkörning som helst, heller. Till skillnad från flashiga och superregisserade provturer längs slät, spansk asfalt bjöd den här turen på kullerstenar i Gamla stan och toppfartstest på bana. Och älgtest.

"I klassen två meter breda bilar har vi aldrig kört snabbare i älgtestet. Kan det här verkligen vara lagligt?", frågar vi oss i provkörningen. Vi kan också tillägga att bullernivån i 100 km/h var den högsta vi någonsin uppmätt...

Även inhyrde STCC-föraren Robin Rudholm fick lägga några varv runt Mantorp Park.

"Sådan jävla kraft. Otroligt tajt när du går in i kurvorna. Den känns välbyggd, sladdar inte, gör inga konstigheter, trots att det är lite fuktigt på banan. Det fränaste jag kört alla kategorier", blir hans dom.

Och jämfört med den Porsche 911 Carrera S Cabriolet vi hade med?

"Som att jämföra F1 med lastbilsracing..."

Hela provkörningen av Koenigsegg CCR Evolution kan du läsa i digitaltidningen nedan. I tidningen finns också ett stort test av mellanklassuvar och en provkörning av numera antika elbilen Mutsibishi i-MiEV, som kul jämförelse för att se hur långt elbilarna kommit.

Testet är ett av många exempel på vad du kan hitta i vårt digitala tidningsarkiv, som går tillbaka tio år i tiden. Alla som har tecknet vår digitala Plusprenumeration har fri tillgång till alla nya e-tidningar och hela tidningsarkivet. Här bjuder vi på ett utdrag som alla digitala Premiummedlemmar kan läsa, oavsett vilken prenumeration du valt.

Du kan läsa fler intressanta arkivartiklar här!