Banrekordet är 20 år gammalt – det ska Volkswagen ID R ändra på

Banrekordet på Pikes Peak? Check. Banrekordet för elbilar på Nürburgring Nordschleiffe? Check. Banrekordet på Goodwood? På lördag vet vi. Volkswagen ID R är på jakt efter...
Annons

Banrekordet på Pikes Peak? Check. Banrekordet för elbilar på Nürburgring Nordschleiffe? Check. Banrekordet på Goodwood? På lördag vet vi. Volkswagen ID R är på jakt efter ännu ett banrekord.

På den årliga sportbilsfestivalen Goodwood Festival of Speed i England körs det varje år en backtävling uppför en bansträckning som mäter 1,86 km. Banredkordet, 41, 6 sekunder, firar 20-årsjubileum i år och sattes av Nick Heidfeld i Formel 1-bilen McLaren MP4/13 1999.

Redan förra året satte Volkswagen ID R, med franske Romain Dumas vid ratten, rekordet för elbilar på Goodwood med tiden 43.05 sekunder. Men nu gör Volkswagen och teamet bakom bilen en seriös satsning på att slå det 20 år gamla rekordet.

Men det är mycket som ska klaffa. Inte minst det något lynniga brittiska vädret.

”Vi vill visa att den elektriska drivlinan i ID R kan mäta sig med den i en Formel 1-bil. Men om Romain Dumas kan utmana Nick Heidfelds banrekord eller inte beror mycket på de yttre förutsättningarna i helgen”, säger Sven Smeeds, chef för Volkswagen Motorsports. 

Backtävlingen på Goodwood festival of Speed går av stapeln nu på lördag, och i dagsläget visar prognosen knappt någon vind, mulet och omkring 20 grader. Banrekordsväder med andra ord.

I filmerna nedan kan ni se Nick Heidfelds rekord från 1999 och ID R:s varvrekord på Nürburgrings nordslinga.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen