Helgen är räddad – du kan titta på Goodwood Festival of Speed live

Svalt och dåligt väder i helgen? Kura ner dig i TV-soffan och följ historiska tävlingsbilar ta sig den klassiska backtävlingen vid Goodwood House i England.

Helgen är räddad – du kan titta på Goodwood Festival of Speed live

Historiska sportvagnar, Le Mans-racerbilar och Formel 1. Alla vill de vara så snabba som möjligt upp för den 1,86 kilometer långa backen som är belägen i West Sussex. Backrekordet har tidigare F1-föraren Nick Heidfeld som 1999 klämde till med 41,6 sekunder i en McLaren MP4/13 Formel 1. Nuförtiden är Formel 1 inte längre tillåtna själva i tävlingen utan körs endast för uppvisning. 

Det 20 åriga rekordet kan dock sitta löst i år. Volkswagen är åter igen på plats med sin elektriska racer ID R. I fjol var de endast 1,45 sekunder från att slå rekordet. Till i år har de ökat upp prestandan och satte så sent som förra månaden ett nytt rekord runt Nurburgring i klassen för elektriska bilar. 

Garanterad action utlovas från tävlingen. Bilarna må vara värda en hel del men när tävlingsdjävulen sätter in är det som att alla spärrar släpper. 

"Jag kan bara summera med ett WOW! Helt sjukt evenemang! Hur de får ihop alla dessa fordon är inget annat än ett mirakel. Men de får ju inte bara dit bilarna, de kör ju skiten ur dem också!", skrev Peder Karlsson när han besökte evenemanget tidigare.

För de allra flesta går det dock bra men några hamnar alltid i de klassiska höbalarna som kantar banan. Med en skaplig reparationsnota som följd.

Goodwood Festival of Speed pågår mellan den 4–7 juli och kan följas live nedan.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Härligt att se alla dessa historiska bilarna köras som de ska.
90
6