Alpina tar sig an BMW X7 och 8-serien

Så sent som i våras blev det klart att Alpina gör comeback i Sverige och finns numera till försäljning hos Förenande Bil i Malmö. Alpinas modellpallet...
Annons

Så sent som i våras blev det klart att Alpina gör comeback i Sverige och finns numera till försäljning hos Förenande Bil i Malmö.

Alpinas modellpallet sträcker sig idag från 3-serien upp till 7-serien – de enda suvarna på programmet är X3 och X4. De får nu sällskap i suvgaraget av BMW X7, som också ska få Alpina-behandling, det säger Alpinas vd Andreas Bovensiepen till Automobile Magazine.

Och det blir förmodligen en stark historia. Den kraftfullaste X7:an BMW erbjuder är den kommande X7 M50i, med 530 hk. Enligt Automobile Magazine är det troligt att Alpina XB7 (troligt namn för X7 i Alpina-skrud) får upp mot 600 hästar och 800 Nm, och därmed matcha Alpina B7. 

Priset på Alpina XB7 kan vi givetvis bara sia om, men en Alpina B7 går loss på 1.814.000 kronor i Sverige. I de krokarna finner vi nog också Alpina XB7, så småningom.

Andreas Bovensiepen berättar också att en Alpina-version av 8-serien finns på tillverkarens agenda, men huvudfokus just nu är X7.

Annons
Annons
Rulla till toppen