Nya elbilsrekordet med Tesla Model 3: 278 mil – på ett dygn

Använde Ionitys laddare istället för Teslas Superchargers.

Nya elbilsrekordet med Tesla Model 3: 278 mil – på ett dygn

Du som kollar in elbilar på Youtube känner kanske igen namnet Bjørn Nyland. Den norska elbilsyoutubern har i skrivande stund nästan 150.000 prenumeranter.

Senaste klippet är intressant för alla som planerar en semesterresa i Europa: "Teslabjørn", som han kallar sig, har slagit det tidigare långdistansrekordet för elbilskörning per dygn med 13,7 mil.

Med en Tesla Model 3 Long Range Dual Motor lyckades Bjørn Nyland köra 278,1 mil på 24 timmar, jämfört med det tidigare rekordet (även det med en Model 3) på 264,4 mil.

Bjørn Nyland använde inte Teslas egna Superchargers den här gången, utan Ionitys laddare (som också sponsrade laddningen i det här fallet). Ionityladdarna levererade upp till 195 kW och även om Tesla har visat upp ännu snabbare Superchargerladdare är de inte igång i Europa ännu.

Det stämmer väl överens med auto motor & sports senaste laddtest där Model 3 kom upp i 194 kW vid Ionitys laddare.

Tack vare mycket körning på autobahn blev snitthastigheten 115 km/h över dygnet, och vi gissar att det krävdes en del planering för att inte hamna i de ökända sommarköerna längs de tyska motorvägarna. Bilen snabbladdades oftast bara till omkring 50 procent och Teslabjørn fokuserade istället på att köra snabbt mellan laddningarna.

Och ja, Teslabjørn hade hjälp av flera andra förare så han körde inte hela dygnet själv.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag åker hellre på semesterresa i en elbil än i en förbränningsbil.
300
147