Avslöjat: Här är interiören på Volkswagen ID 3

Avslöjat: Här är interiören på Volkswagen ID 3

Via en video från Volkswagen Österrikes Youtube-kanal har vi för första gången fått se interiören på den kommande elbilen ID 3. Faktum är att vi inte ens fått se exteriören helt omaskerad ännu, och de journalister som fått provköra ID 3 har gjort det med en maskerad interiör.

Så vad bjuder då ID 3 på? En tvåskärmsuppsättning – den mittmonterade för navigation, klimatanläggning och övrig infotainment. Och den rakt bakom ratten tjänstgör som ett klassiskt instrumentkluster och visar hastighet, batteriprocent och dylikt som kan vara föraren till hands. En numera ganska standard interiöruppsättning alltså.

Väljer växel gör man uppe till höger bakom ratten, på ett liknande sätt som i BMW i3. Noterbart är att ID 3 har två "Drive-lägen" D och B, och uffgifter på nätet menar att vanliga D inte har någon regenerering alls, utan den som önskar regenerering när man lyfter av gaspedalen sätter ID 3 i körläge B.

Den riktigt uppmärksamme kanske tycker att den känner igen interiören – den är nämligen så gott som identisk med den i redan officiella elbilen Seat el Born, som ju är ett koncernsyskon. Skärmarnas form och mjukvarans gränssnitt skiljer sig en aning, men placering och upplägg är praktiskt taget likadant, såvitt man kan se.

Den officiella lanseringen av Volkswagen ID 3 sker på Frankfurtsalongen i september.

Interiörbild på Seat el Born. Likheten är slående.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Ser bra ut!
137
19