Video: Så startas Mercedes ”Måsvinge”

Häng med när Nico Rosberg startar upp sin Mercedes 300 SL och bjuder på en snabb åktur.

Video: Så startas Mercedes ”Måsvinge”

Mercedes Benz 300 SL är med sina klassiska måsvingedörrar en ikon inom bilvärden. En som är lycklig ägare av ett exemplar från 1955 är före detta Formel 1-föraren Nico Rosberg och som gärna kör sin bil som den en gång byggdes för.

Nico avslutade sin aktiva racingkarriär 2016 då han även blev världsmästare men har inte legat på latsidan sedan dess. Utöver alla officiella sysslor som bland annat Mercedes ambassadör och Formel 1-expert i TV har han drivit sin egen Youtube-kanal sedan 2011. Kanalen har idag över en halv miljon följare som får vara med när Nico bland annat kör runt i diverse supersportbilar och analyserar det aktuella läget inom i Formel 1-cirkusen.

Ett av de mest populära klippen med över 1,5 miljoner visningar är när Nico exklusivt visar upp sin Mercedes 300 SL. Det är lätt att förstå varför klippet rönt sådant intresse. Nicos äkta glädje över att få möjlighet att äga och framför allt få köra en sådan ikonisk sportbil går rätt igenom rutan. 

Men det är inte ett helt enkelt fordon att starta igång och köra iväg med utan är en procedur som nästan kräver ett helt F1-team. Det är elsystem som ska slås på, bränslepump som ska startas, chokespjäll som ska justeras innan startnyckeln äntligen kan vridas runt. 

Bilen måste därefter varmköras en stund innan den kan köras iväg. Allt medan Nico blir mer och mer tårögd av avgaserna som samlas i det lilla garageutrymmet. Väl på rull krävs det att motoroljan når driftstemperatur innan det går att gasa på över 3.000 varv/min. Stadstrafik är ingen lek med den över 70 år gamla bilen som har manuellt reglerad kylfläkt och en koppling som inte tål att hållas nedtrampad längre stunder.

Men den som väntar på något gott. När bilen väl är uppvärmd och redo är det dags att visa vad den verkligen går för. Racingtakterna verkar fortfarande sitta i och Nico tar oss med på en riktig härlig tur på vägarna ovanför Monaco. Det går på sladd genom kurvorna och den raka sexcylindriga motorn varvas så att det ekar mellan bergväggarna. 

Glöm inte att skruva upp volymen för att maxa upplevelsen. Bonus också för F1-legenden Eddie Jordan som dyker upp iklädd cykelhjälm i inledningen.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Nico ska ha cred för att han vågar använda sin 300 SL på riktigt
117
3