Extremt ovanlig BMW M3 Sport Evolution stulen

Garageporten uppbruten och övervakningskamerorna bortplockade.
Annons

Extremt ovanlig BMW M3 Sport Evolution stulen

Antalet bilstölder har minskat med över 60 procent de senaste tio åren, enligt siffror från Brottsförebyggande rådet. I vår årliga granskning av bilstölder och bilinbrott visar det sig att båda brottskategorierna inte alls är lika vanliga som förr.

Men fortfarande sker tusentals bilbrott varje år och vissa sticker ut mer än andra.

Mellan den 7 och 9 juli stals en extremt ovanlig, ”Brilliantröd” BMW M3 Sport Evolution av E30-generationen i Stockholm. Bilen är av modellår 1990 och hade belgiska registreringsskyltar.

Bilen, som näst intill är ”helgonförklarad” bland BMW-entusiaster och ofta hyllas som en av de allra bästa körmaskinerna genom tiderna, hade bara rullat 1.200 mil sedan ny – 41 mil om året.

Det är svårt att uppskatta bilens värde, men det finns i skrivande stund två liknande modeller på tyska Mobile.de som annonseras för omkring 1,2 miljoner kronor, men de har rullat betydligt längre.

Bilen stals ur ett garage i Solna där tjuvarna brutit upp både porten och den låsta nätburen. Övervakningskamerorna hade bänts bort eller plockats ned, skriver Larmtjänst som gärna tar emot tips om stölden.

Bilen har svart skinnklädsel, röda bälten och eltaklucka.

”Ägaren har haft bilen sedan den var ny, den är väldigt sparsamt använd och har en mätarställning på cirka 1.200 mil. Bilden visar den stulna bilen som har ett mycket högt värde. Vet du något om denna stöld eller var bilen finns tveka inte att kontakta oss”, skriver Larmtjänst.

Sport Evolution var en specialversion av BMW M3 E30 som lanserades 1988 och som bland annat hade mer effekt och en omarbetad spoiler jämfört med standardversionen. Bara 600 exemplar byggdes.

Annons
Annons
Rulla till toppen