Polisen vill utreda mopedbilarna – anledningen: De är för långsamma

Polisen vill utreda mopedbilarna – anledningen: De är för långsamma

Trafikpolisen brukar inte vara särskild medgörlig när det går för fort, oavsett fordon. Men nu kommer den lite udda nyheten att polisen vill köra igång en utredning av de så kallade mopedbilarna – eftersom de är för långsamma.

Mopedbilarna, som får köras utan personbilskörkort, har blivit vanliga på vägarna. Vi har tidigare skrivit om mopedbilarna som ofta har usel avgasrening och förbluffande låg säkerhetsnivå.

Att antalet mopedbilar, som bara får köras i 45 km/h, ökar innebär ibland långa köer och farliga omkörningar. Det är därför trafikpolisen vill att flera myndigheter ska utreda mopedbilarna, skriver SVT Nyheter.

Problemet är att myndigheterna inte riktigt tänkt till var mopedbilarna ska vara ute på större vägar med högre hastighetsgräns, enligt trafikpolisen Tommy Elg.

"Mopedbilen kan ju köra i 45 kilometer i timmen och när de kör på 2+1-vägar där det inte går att köra om skapar det irritation. Går det inte att köra om på långa sträckor så kan det bil stor trafikstörningar, säger han till SVT.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker det är fullt rimligt att mopedbilar får köra på 2+1-vägar.
59
704