Skodas "taxi-app" ska byta bilskjuts mot hushållsarbete

Skjuts till kompisen kostar en biltvätt. Skjuts till bion kostar två dagars diskning.

Skodas "taxi-app" ska byta bilskjuts mot hushållsarbete

Lagom till sommarlovet har Skoda lanserat en "föräldrar taxi-app" som ska få barnen att betala för bilskjuts genom att utföra hushållstjänster som städning, diskning, hundrastning, biltvätt eller gräsklippning.

En undersökning som Skoda gjort i Storbritannien visar att föräldrar kör i genomsnitt 265 mil extra om året för att skjutsa sina barn till olika aktiviteter. I snitt tillbringar föräldrarna tre timmar i veckan med att skjutsa. Det är tydligen för mycket för många. 66 procent av de 1.723 tillfrågade föräldrarna uppgav att de ibland känner sig som en taxirörelse när de skjutsar runt på sina barn. Skulle alla dessa skjutsar översättas till riktiga taxiresor med en Londontaxi skulle det kosta ungefär 150.000 kronor.

Nu har Skoda tagit fram en lösning till föräldrar som tycker att de borde få betalt för all den tid de lägger ned. I dessa uppkopplade tider sker det förstås med hjälp av en app.

 

Appen fungerar som en riktig taxameter och loggar bilresan via GPS. Föräldern kan själv bestämma nivån på taxan och hur många hushållstjänster en resa på exempelvis en mil ska kosta. När bilen nått sin destination redovisar appen hur många tjänster som måste utföras. Föräldern kan sedan skicka ett kvitto direkt till barnets mobil för att påminna om vad de är skyldiga. Den som vill kan även dela med sig av uppgifterna på sociala medier.

Appen som heter Skoda Parent Taxi app är gratis att ladda ner hos Skoda och finns till iOS och Android. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Äntligen! Detta har jag väntat på. Nu ska mina barn få betala.
26
10