Volvo planerar fler suvmodeller – större än XC90 och mindre än XC40

Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars, berättar i en intervju att modellprogrammet kan breddas – både uppåt och nedåt.

Volvo planerar fler suvmodeller – större än XC90 och mindre än XC40
Kanske finns det även plats för en lyxig XC50 hos Volvo? Illustration: Motor Forecast.

Volvo Cars vd Håkan Samuelsson.

Volvos försäljning ökar, liksom marknadsandelarna. Målet är att nå en försäljning på 800.000 bilar per år, och dit kommer man förmodligen nästa år.

Men Volvo tänker inte stanna upp, det berättar vd Håkan Samuelsson i en intervju med brittiska Auto Express. För att växa ytterligare kan det bli aktuellt med fler modellalternativ:

"Vi utesluter inte fler tillägg, speciellt inte när det gäller de viktiga suvmodellerna," säger Håkan Samuelsson till Auto Express. "Det kan komma en större suv, men kanske också en mindre. Vi kommer att överraska er i framtiden."

Traditionellt har bilpriserna varit hårt relaterade till storlek. En liten bil förväntas vara billig och en större kan kosta mer. Men det förhållandet har lite att göra med produktionskostnaderna, små bilar är inte speciellt mycket billigare att producera än stora. Därför blir vinstmarginalen mindre för småbilar.

Men kanske kan Volvo komma runt detta genom att inte sälja bilar till privatpersoner, utan istället leasa ut dem till kunderna. "Care by Volvo" är en prenumerationstjänst med fast månadsavgift där försäkring, service och andra tjänster ingår.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag är övertygad om att Volvo gör helt rätt som breddar modellprogrammet.
178
25