Film: Smakprov på Corvette Stingray Convertible och racebilen C8.R

Mittmotorbilen Corvette Stingray C8 visades för några veckor sedan. Men det är bara början, i höst presenteras en Corvette Stingray cabriolet och racebilen Corvette C8.R.
Annons

Chevrolets sämst bevarade hemlighet var mittmotorbilen Corvette Stingray C8, som premiärvisades för några veckor sedan. Man har även gjort en ”bygg-din-bil” sajt där spekulanterna kan skräddarsy sin egen Corvette Stingray.

På tal om spekulanter så berättade GM:s designchef Michael Simcoe nyligen att första årsmodellen – 2020 – av Corvette är i stort sett fulltecknad. De som beställer en Corvette Stingray i höst får alltså räkna med att det kan ta ett år innan bilen kan levereras, så högt har trycket varit på bilhandlarna. Och detta utan att vi ännu exakt vet vad bilen ska kosta, mer än ”under 60.000 dollar” (ingångspris).

Som vi sett på bilderna har Corvette Stingray C8 en taklucka som går att lyfta av och förvara i bagageutrymmet bakom motorn (där det även ryms två stycken golfbagar, dock inte samtidigt som takluckan). Men även om ”vanliga” Corvette går att köra utan tak så kommer det en renodlad cabrioletmodell, eller Convertible som det heter.

I filmen nedan får vi ett litet smakprov på Chevrolet Corvette Stingray Convertible, dock utan att man visar så mycket om hur taksektionen fälls ner. En något annorlunda takdesign blir det, helt klart.

Förutom detta får vi se mycket av racebilen Corvette C8.R, ämnad för tävlingsbanorna och redan avslöjad i en nattlig spionfilm. Eventuellt blir det så att raceversionen får en turbomatad V8-motor och det lär även kommande ”värstingversioner” av Corvette Stingray få. Stämmer dessa rykten kan vi räkna med uppåt 800 hk i toppeffekt och kanske även hybriddrift.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen