Film: Vi provkör nya bansmiskaren Porsche Cayman GT4 med legenden Walter Röhrl

Walter Röhrl är lika vass med tungan som med gaspedalen och har åsikter om allt. Och ska man lära sig kurvtagning finns det ingen bättre lärare. Häng med på en hisnande provtur i Porsches nya bansmiskare – som är riktigt prisvärd!

Film: Vi provkör nya bansmiskaren Porsche Cayman GT4 med legenden Walter Röhrl
Att åka med Walter Röhrl är ett sant nöje, om vi tolkar Alriks ansiktsuttryck rätt. Och lite läskigt ... det går brutalt fort.

Hur man än ser det är 965.000 kronor mycket pengar. Där börjar nämligen priset för nya Porsche 718 Cayman GT4. Men sätter man priset i relation till andra sportbilar, eller andra Porschemodeller – då är GT4 helt klart prisvärd.

Porsche 718 Cayman GT4 har fått en uppskalad, sexcylindrig boxermotor på 4,0 liter och 420 hk – utan turbomatning. Att njuta av ljudet och den blixtsnabba gasresponen i sugmotorn är ett mervärde i sig. Att själv få smacka i nästa växel är också en njutning. Standardbromsarna imponerar och vill man få bättre bett finns keramiska skivor som tillval.

Dock är GT4-modellen inte utan invändningar. Motorn är stark men saknar lite av det hetsiga temperament som föregångaren hade. Sportavgassystemet är lite för tystlåtet för vår smak och växellådan är alldeles för högt växlad. På banan använder man bara 2:an och 3:an. Tätare stegning vore önskvärt.

Vi befinner oss på Knockhill Racing Circuit i Skottland för att provköra nya Porsche 718 Cayman GT4. Mycket trevligt i sig, men den här gången får vi även en provtur med rally- och racinglegenden Walter Röhrl.

Walter Röhrl har starka åsikter om det mesta och är så lite "politiskt korrekt" som man kan vara i bilindustrin. Att Walter är snabb runt banan behöver inte nämnas men det är intressant att se hur lätt på handen han är. GT4:an styrs varsamt, ändå går det brutalt snabbt. Klicka på filmen nedan för att se själv.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag skulle mycket väl tänka mig att äga en Porsche Cayman GT4!
163
12