Nya ljudregler tystar Mercedes-AMG

Framtida AMG-modeller blir tystare på utsidan men inne i kupén kan ägarna fortsätta njuta av ljudet.

Nya ljudregler tystar Mercedes-AMG

Framtida AMG-modeller kommer inte vara lika högljudda som tidigare på grund av nya EU-regler. Det meddelar Mercedes nu i en intervju i Motoring. Även bilar som säljs utanför Europa kommer att ha samma ljudrestriktioner. 

"Reglerna gäller förvisso bara i EU och vi skulle kunna designa separata avgassystem för varje marknad men det blir alldeles för dyrt", säger AMGs produktchef Bastian Bogenshutz. 

De nya ljudreglerna säger att om bilen har flera olika körlägen ska ljudet mätas i det "värsta" läget. Det betyder att biltillverkarna inte längre kan ha avgassystem med elektrisk styrda ventiler som kopplar förbi ljuddämparna i vissa lägen. 

AMG-ägare behöver dock inte misströsta. Framtida modeller kommer att utrustas med AMG Pure Performance Sound som återger ett högre ljud inne i kupén. Systemet spelar in ljudet från bilens riktiga avgassystem och förstärker det med ett artificiellt prestandaljud innan det går ut inne i bilen. Därmed kan ägarna fortsätta njuta av det speciella AMG-ljudet. Om än bara för sig själva. 

De första modellerna som "drabbas" av de nya ljudreglerna är nya AMG A 45 S och AMG CLA 45 S.  

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Bra regel. Det är dags att bilarna blir tystare.
155
568