Porsche bygger 25.000 911 och 718 varje år – bara 2 är identiska

I Porsches fabrik i Zuffenhausen byggs ungefär 25.000 exemplar av modellerna 911 och 718 Boxster/Cayman. Med ett sånt stort antal bilar borde det rulla många...
Annons

I Porsches fabrik i Zuffenhausen byggs ungefär 25.000 exemplar av modellerna 911 och 718 Boxster/Cayman. Med ett sånt stort antal bilar borde det rulla många likadana bilar på vägarna. Men så är inte fallet.

Alla som varit inne på Porsches hemsida och konfigurerat en 911 eller Boxster/Cayman har säkerligen noterat att det finns en diger lista med tillval, konfigurationer samt växellåds- och motoralternativ.

Så pass många kombinationer kan klickas i det faktiskt bara rullar ut max två identiska bilar från fabriken varje år, det säger chefen för Zuffenhausen-fabriken, Christian Friedl, till Autocar.

Och färre likadana bilar blir det. Enligt Christian Freidl så kommer Porsche addera ännu fler tillval till sina bilar, och de möjliga kombinationerna blir alltså fler.

Dyrt kan det också bli. auto motor & sports digitale redaktionschef, Erik Söderholm, klickade i ”sin” Porsche 911 och notan för extrautrustningen hamnade på 824.000 kronor – kan du slå det?

 

Annons
Annons
Rulla till toppen