Fler detaljer om Ford Mustang Shelby GT500 – så snabb blir den

Fler detaljer om Ford Mustang Shelby GT500 – så snabb blir den

Under huven på den kommande Fort Mustang Shelby GT500 sitter en kompressormatad V8:a på 5,2 liter som producerar 771 hästar och 847 Nm. Detta gör den till den starkaste Fordmodellen som någonsin tillverkats, inkluderat superbilen Ford GT som ger, det i sammanhanget blygsamma, 656 hästar och 746 Nm.

Att nya GT500 blir snabb är självklart. Och Ford har nu presenterat en del siffror på exakt hur kvick den blir. Noll till 160 km/h och tillbaka till stillastående går på blixtsnabba 10,6 sekunder.

Noll till 100 km/h ska vara avklarat på låga tre sekunder, och kvartsmilen tillryggaläggs på under 11 sekunder.

En sjustegad dubbelkopplingslåda från Tremec skickar de 771 hästarna till bakhjulen via en drivaxel i kolfiber. Själva växlingarna går på 80 millisekunder.

Som standard sitter Michelin Pilot Sport 4 däck runt om, men om man klickar i tillvalet "Carbon Fibre Track Package" får man de ännu klibbigare Michelin Pilot Sport Cup 2 däcken istället.

Den typen av fartresurser som Ford Mustang Shelby GT500 sitter på tarvar en stabil uppsättning hejdare. Det har Fort sett till och Shelby GT500 bestyckas med 41,9 centimeter stora bromsskivor fram. 

För att förare med kort varsel ska kunna göra en "launch"-start har Ford Mustang Shelby GT500 alltid ett launchsystem aktiverat, oavsett vilket körläge bilen är i.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Kul att Ford verkar ha spänt bågen ordentligt med nya Shelby GT500!
257
8